Garbett geniet interesse uit buitenland

'Ajax-beul Garbett plots gewild na heldenrol, NAC neemt standpunt in'

24 augustus om 16:20

Matthew Garbett kan NAC Breda in de slotweek van de transferperiode mogelijk verlaten. De 22-jarige middenvelder, afgelopen weekend de plaaggeest van Ajax, geniet interesse uit het buitenland.

Garbett kende een lastig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In de play-offs liet hij vlagen van zijn klasse zien, waarna hij ook op de Olympische Spelen indruk maakte met Nieuw-Zeeland. De wedstrijd tegen Ajax (2-1), waarin Garbett scoorde, werkt helemaal als katalysator. Volgens Voetbal International heeft Garbett 'aanbidders' uit het Championship, terwijl ook clubs uit België en Duitsland naar hem informeren.

'NAC wil hem behouden en Garbett hoeft niet per se weg, maar als een van die clubs doorpakt, lijkt hij onhoudbaar', klinkt het. Als de middenvelder vertrekt, wil NAC een 'fors bedrag' aan de transfer overhouden. Voor Garbett werd ruim een jaar geleden door NAC enkele tonnen betaald aan Torino.

Als NAC akkoord gaat, kan de investering in veelvoud terugverdiend worden. Garbett wordt zaterdagavond tegen FC Utrecht in elk geval nog 'gewoon' op het veld verwacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!