Ajax verliest met 2-1 van NAC Breda

Zeperd voor Ajax: hardwerkend NAC houdt de drie punten in Breda

18 augustus om 18:42
Laatste update: 18 augustus om 18:51

Ajax heeft zich zondagmiddag laten verrassen door NAC Breda. De promovendus verkocht zijn huid duur en is er met hard werken en veel energie in geslaagd de Amsterdammers op de knieën te krijgen. In de blessuretijd won aanvoerder Jan van den Bergh de wedstrijd voor de thuisploeg: 2-1.

Net als voor de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen gooide Farioli zijn basiselftal op de schop. Ten opzichte van de return tegen Panathinaikos, die eindigde met een bizarre penaltyserie, stonden er acht andere spelers aan de aftrap. Onder hen Brian Brobbey, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond.

Met hulp van het publiek wilde NAC Ajax opjagen en een lastige middag bezorgen. Daar slaagde de thuisploeg goed in, want de Amsterdammers kwamen vrijwel niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Ajax liep zich voor rust stuk op het hardwerkende NAC. Op een kans voor Brobbey en een vrije trap van Branco van den Boomen na was de ploeg niet gevaarlijk, terwijl NAC de defensie van Ajax een aantal keer liet zweten.

In de tweede helft ging NAC door met waar ze mee bezig waren. Het leidde meteen na rust tot de 1-0. Het Rat Verlegh Stadion ontplofte na een goal van Jan Van den Bergh, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op het uur viel de treffer van NAC dan alsnog. Matthew Garbett dook op voor Remko Pasveer en schoof de bal koeltjes langs de Ajax-doelman.

Ajax moest reageren en deed dat vijf minuten later al. Een indraaiende hoekschop van Steven Berghuis bereikte Jorrel Hato, die door bliksemafleider Dies Janse vrij raak kon koppen. De Amsterdammers begonnen met Chuba Akpom - vervanger van Brobbey - en Steven Bergwijn, die Mika Godts verving, aan een slotoffensief. Ajax wist met de frisse krachten niet meer te scoren, maar NAC wél. Van den Bergh, eerder in de tweede helft nog teruggefloten wegens buitenspel, bracht het Rat Verlegh Stadion in extase door in de extra tijd raak te koppen.

Na twee speelrondes staat Ajax op drie punten in de Eredivisie. NAC heeft zich gerevancheerd van de ruime nederlaag tegen medepromovendus FC Groningen (4-1). Ajax maakt zich op voor de play-offs van de Europa League, donderdag in Polen tegen Jagiellonia Białystok. Voor NAC is de volgende wedstrijd zaterdag, thuis tegen FC Utrecht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!