Bijlow voor acht miljoen naar Southampton

De Telegraaf bevestigt Bijlow-deal en maakt hoogte transfersom bekend

24 augustus om 15:22
Laatste update: 24 augustus om 16:26

In navolging van transferexpert Fabrizio Romano meldt ook De Telegraaf dat Justin Bijlow (26) Feyenoord verruilt voor SouthamptonThe Saints maken ongeveer acht miljoen euro over naar Rotterdam-Zuid.

Bijlow zit zondag nog wel op de bank, als Feyenoord het in de Rotterdamse derby opneemt tegen Sparta Rotterdam. Na de wedstrijd vliegt hij naar Engeland, om zijn transfer naar de Premier League af te ronden. Bijlow wordt door Southampton gehaald als eerste keeper. Russell Martin, manager van de promovendus, houdt van meevoetballende doelmannen. Bijlow moet voor rust en voetbal van achteruit zorgen.

Feyenoord en Southampton hebben de voorbije dagen succesvol onderhandeld over de overgang van Bijlow. 'In Engeland hoopt hij duidelijk te maken dat hij klaar is om ook bij Oranje weer de nummer één te worden', klinkt het. Bijlow was bij Feyenoord op het tweede plan geraakt. Brian Priske, de opvolger van Arne Slot, gaf de voorkeur aan Timon Wellenreuther.

Bijlow doorliep de hele jeugdopleiding van Feyenoord en kwam in 2016 bij de hoofdmacht. Het kind van de club, die geteisterd werd door blessures, stond in 143 officiële wedstrijden onder de lat. Met Feyenoord won hij twee keer de landstitel, tweemaal de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!