'Southampton en Feyenoord akkoord over Bijlow'

'Southampton en Feyenoord akkoord over Bijlow: doelman wacht op laatste details'

24 augustus om 14:46
Laatste update: 24 augustus om 15:02

Feyenoord en Southampton hebben een akkoord bereikt over de transfer van Justin Bijlow. De doelman die in Rotterdam-Zuid op het tweede plan raakte, kan bijna op het vliegtuig naar Engeland stappen. Dat meldt Fabrizio Romano.

Feyenoord en Southampton zijn volgens de transferexpert 'verbaal rond' over een transfer van Bijlow. Als de laatste plooien zijn gladgestreken en alles op papier staat, kan de doelman zich op gaan maken voor een overstap naar Engeland, waar eerst nog een medische keuring op hem staat te wachten.

De 26-jarige Bijlow was de afgelopen jaren de eerste keus onder de lat bij Feyenoord, maar onder trainer Brian Priske heeft de geboren Rotterdammer zijn basisplaats verloren aan Timon Wellenreuther. Bij Southampton, waar ook de naam van Aaron Ramsdale is gevallen, staat de 34-jarige Alex McCarthy nu noodgedwongen onder de lat. Doorgaans eerste keeper Gavin Bazunu is bijna een jaar uitgeschakeld wegens een blessure aan zijn achillespees.

Volgens het laatste nieuws ziet Feyenoord in Nick Olij een geschikte opvolger van Bijlow. De sluitpost van Sparta Rotterdam benadrukte deze week echter dat er nog geen contact heeft plaatsgevonden tussen hem en Feyenoord.