Ajax is geïnteresseerd in Meghoma van Southampton

'Ajax toont interesse in talent van Southampton: meerdere kapers op de kust'

22 juli om 15:00

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Jayden Meghoma. De pas achttienjarige vleugelverdediger speelde al vier officiële wedstrijden voor het eerste elftal van Southampton, maar volgens Sky Sports is een vertrek niet ondenkbaar. Er liggen meerdere clubs op de loer.

Ajax kan rekenen op concurrentie van Anderlecht, FC Basel en Red Bull Salzburg. Al deze clubs zouden de situatie van Meghoma in de gaten houden. De pas achttienjarige linkspoot verruilde Tottenham Hotspur twee jaar geleden voor Southampton. In Zuid-Engeland maakte de tiener al viermaal zijn opwachting in het eerste elftal. Zijn overige wedstrijden speelt Meghoma in het beloftenelftal van Southampton.

Écht grote kansen bij het eerste elftal van Southampton lijken tot op heden gering. Daarbij komt dat Meghoma nog maar één seizoen vastligt bij de club. De Engels jeugdinternational zou vanaf januari een voorcontract kunnen tekenen bij een buitenlandse club. In dat geval ontvangt Southampton door de leeftijd van de verdediger enkel een kleine compensatie. Club en speler zullen dus snel moeten gaan beslissen over hun toekomst. 

Meghoma kan zowel als linksback als centraal in de verdediging uit de voeten. Dat Ajax op zoek is naar een extra optie op de linkerflank is een publiek geheim.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!