Kompany ontkent De Ligt-uitspraken

Kompany ontkent De Ligt-nieuws: 'Heb ik absoluut niet gezegd, slaat nergens op'

24 augustus om 11:35
Laatste update: 24 augustus om 12:02

Een verbaasde Vincent Kompany ontkent met klem dat hij Matthijs de Ligt 'zijn nummer één verdediger' heeft genoemd bij Bayern München. Technisch directeur Max Eberl geeft daarnaast tekst en uitleg over de exit van de Nederlander.

Bayern verkocht De Ligt deze zomer voor een grove vijftig miljoen euro aan Manchester United. Deze week kwam het doorgaans betrouwbare The Athletic met het verhaal dat Kompany de Nederlander eigenlijk helemaal niet kwijt wilde: zo zou de Bayern-coach De Ligt 'zijn nummer één verdediger' hebben genoemd. Kompany ontkent dat echter met klem. "Ik heb dat absoluut niet gezegd", zegt de oud-verdediger op een persmoment.

"Het zou wel erg stom zijn van me om zoiets te zeggen. Dit past namelijk helemaal niet bij de plannen die we hebben en hadden voor de selectie, de concurrentiestrijd en het feit dat we iedere positie dubbel bezet willen hebben. Zou ik dan zoiets zeggen tegen een speler die waarschijnlijk zou vertrekken? Dat slaat nergens op."

Eberl legt op zijn beurt uit waarom Bayern De Ligt graag van de hand wilde doen. "Je kunt niet met 35 spelers het seizoen ingaan, of met 45 spelers, zoals ze bij Chelsea doen. We hebben geld uitgegeven aan Olise, Palhinha en Hiroki Ito (samen kostten zij Bayern ruim 125 miljoen euro, red.). Als club moet je ook geld genereren."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!