'Pedersen mogelijk terug bij Feyenoord'

'Clausule kan Feyenoord wederom de das om doen bij transfer Pedersen'

24 augustus om 10:40
Laatste update: 24 augustus om 12:54

Er bestaat een kleine kans dat Marcus Pedersen ook komende zomer terugkeert bij Feyenoord. De Noor wordt verhuurd aan Torino met verplichte optie tot koop, maar een clausule kan ervoor zorgen dat die optie niet gelicht hoeft te worden.

Pedersen maakt voor een huursom van één miljoen euro en een verplichte optie tot koop van nog eens 3,5 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Torino. Een clausule kan er echter voor zorgen dat de Noorse back ook komende zomer onverwachts terugkeert in Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De clausule in het contract houdt in dat de Turijnse club onder de koop uit kan als ze uit de Serie A degraderen. De Italiaanse club is sinds 2012 actief op het hoogste niveau, dus die kans lijkt nihil.

Vorig seizoen leek Pedersen definitief naar Sassuolo te vertrekken, maar in het contract dat hij tekende werd eenzelfde soort clausule opgenomen. De club degradeerde met de Noor in de gelederen uit de Serie A, waardoor Pedersen verrassend genoeg weer terugkeerde bij Feyenoord deze zomer.

In de zomer van 2021 werd Pedersen overgenomen van Molde FK. De 23-voudig international speelde in totaal 89 wedstrijden oor Feyenoord. Daarin scoorde de rechtsback eenmaal en gaf hij zeven assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!