Feyenoord verzekert zich van miljoenen en zwaait Pedersen opnieuw uit

Feyenoord verzekert zich van miljoenen en zwaait Pedersen opnieuw uit

22 augustus om 21:17
Laatste update: 22 augustus om 21:29

Marcus Pedersen mag zichzelf officieel speler van Torino noemen, zo bevestigen de Italianen via de eigen kanalen. De Serie A-club neemt de rechtsback in de eerste instantie op huurbasis over van Feyenoord. De deal bevat een verplichte koopoptie.

Naar verluidt gaat Feyenoord 4,5 miljoen euro verdienen aan Pedersen. Dat bedrag bestaat uit een huursom van 1 miljoen euro en een latere transfersom van 3,5 miljoen. Vorig seizoen verhuurde Feyenoord de Noors international ook al met een verplichte koopoptie, toen aan Sassuolo. De definitieve transfer ging door de degradatie van de Italiaanse club echter niet door, waardoor Pedersen deze zomer terugkeerde in Rotterdam.

Onder trainer Brian Priske hoefde Pedersen echter niet te rekenen op een basisplek. In Turijn tekent de vleugelverdediger nu een contract tot medio 2027, met een optie voor nog een jaar. Drie jaar geleden pikte Feyenoord Pedersen nog voor twee miljoen euro op bij Molde FK. In zijn eerste seizoen wist de vleugelverdediger met Feyenoord de finale van de Conference League te bereiken, om in het seizoen erna de landstitel te behalen met de Rotterdammers. Ook won Pedersen met de club de Johan Cruijff Schaal, door onlangs in Eindhoven na strafschoppen te winnen van PSV.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!