FC Twente presenteert van NEC overkomen Van Rooij

Officieel: FC Twente presenteert Van Rooij, verdediger tekent langdurig contract

23 augustus om 20:43
Laatste update: 23 augustus om 20:46

Bart van Rooij is vrijdagavond gepresenteerd als speler van FC Twente. De 23-jarige rechtervleugelverdediger, die overkomt van NEC, heeft in Enschede zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen. 

Dat Van Rooij de overstap zou maken naar Twente, stond al vast. In de loop van vrijdag is hij medisch gekeurd, alvorens hij is gepresenteerd. De Tukkers betalen naar verluidt een bedrag van om en nabij de één miljoen euro. "Het hele verhaal van FC Twente spreekt mij erg aan", vertelt Van Rooij. 'Het plan van de club, de ambities en het Europees toneel waar je op speelt maken het heel aantrekkelijk om hier te voetballen."

Arnold Bruggink, de technische man in Enschede, vindt dat Twente met Van Rooij een complete speler haalt. "Hij is een goede voetballer, een speler met een enorme drive. Daarnaast is hij een echte strijder, dat heeft hij bij N.E.C. wel laten zien. Op het veld gaat hij 'door muren'. Bart is nog jong, maar met 170 wedstrijden achter zijn naam heeft hij al veel ervaring in het betaald voetbal. Hij is klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière."

Van Rooij maakte in het seizoen 2018/19 zijn debuut voor NEC. Zijn voorlopig laatste wedstrijd in De Goffert vond plaats op zaterdag 10 augustus, uitgerekend tegen zijn nieuwe werkgever Twente.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!