Driessen snapt niet dat Ajax Weghorst wil aantrekken

Kritiek op transferbeleid in ArenA: 'Ik weet echt niet wat Ajax met Weghorst wil'

24 augustus om 06:55
Laatste update: 24 augustus om 06:55

Valentijn Driessen begrijpt niet dat Ajax alles op alles zit om Wout Weghorst deze zomer naar Amsterdam te halen. De journalist van De Telegraaf vindt Chuba Akpom veel geschikter om te fungeren als tweede spits achter Brian Brobbey.  

"Ik weet echt niet wat Ajax met Weghorst wil, als ze hem niet als eerste spits halen", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Kijk: haal je hem als eerste spits, dan begrijp ik het wel. Want hij kan gewoon als eerste spits bij Ajax. Dan maakt hij er zo 25 tot dertig. Zeker in de Eredivisie, waar Jan van den Berg ook matchwinner kan worden. Dan wordt Weghorst het zeker."

Een situatie waarin Weghorst en Brobbey samen op De Toekomst lopen, en samen uitvechten wie er in de basis staat, dat ziet Driessen echter niet zitten. "Dat zie ik niet voor me. Wim Kieft zei vorige week al, terecht vond ik, dat Akpom veel beter als stand-in voor Brobbey past dan Weghorst."

Wel is de journalist ervan overtuigd dat Weghorst, nog altijd speler van Burnley, met zijn mentaliteit iets kan toevoegen aan de vrij jonge selectie van Ajax. "Voor zijn professionaliteit kun je hem wel gebruiken. Daar hebben ze natuurlijk als voorbeeld Dusan Tadic, die nam alles en iedereen mee. En dat is Weghorst ook wel", besluit Driessen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!