'Bod van 26 miljoen op ex-Ajacied Conceição'

'Bod van minimaal 26 miljoen in de maak op voormalig Ajax-aanvaller Conceição'

23 juli om 07:56

RB Leipzig houdt na Xavi Simons ook serieus rekening met een afscheid van Dani Olmo. In de zoektocht naar mogelijke vervangers is de Bundesliga-topclub uitgekomen bij Francisco Conceição, zo heeft Diario AS vernomen.

Volgens de Spaanse sportkrant bereidt Leipzig zelfs al een bod voor op de voormalig Ajax-aanvaller. Die Roten Bullen willen 26 miljoen euro betalen voor Conceição. Door bonussen kan dat bedrag nog met acht miljoen euro oplopen.

Voor FC Porto lonkt daarmee een fraaie winst. De Portugese topclub lichtte deze zomer de optie in het huurcontract van de 21-jarige rechtsbuiten, waardoor hij voor 10,5 miljoen euro weer definitief in de armen werd gesloten. In 2022 betaalde Ajax nog de helft van dat bedrag voor Conceição, maar in de Johan Cruijff Arena wist hij geen basisplaats te bemachtigen. 

Het afgelopen seizoen wist de dribbelaar wel hoge ogen te gooien voor Os Dragões. In 43 officiële duels scoorde hij acht keer en gaf hij evenveel assists. Het leverde hem ook een plekje op in de EK-selectie van Portugal. In het groepsduel met Georgië had hij zijn enige basisplaats. Tegen Tsjechië, Slovenië (achtste finale) en Frankrijk (kwartfinale) viel hij in.