Sam Beukema wil via de Champions League in Oranje komen

Beukema ziet Oranje-concurrentie: 'Heb je de volgende generatie nog niet gezien'

23 augustus om 14:00

Sam Beukema wacht nog altijd op zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen week de eerste voorselectie van 'een nieuw tijdperk' bekend, maar ruimde geen plek in voor de verdediger van Bologna. Desondanks hoopt Beukema zich komend seizoen met Champions League-voetbal in de kijker te spelen.

Koeman koos in de nieuwste voorselectie van Oranje voor maar liefst 35 internationals. Onder andere Justin Kluivert, Crysencio Summerville en Jan Paul van Hecke bezetten een plek, maar de naam van Beukema ontbreekt.

In gesprek met Corriere dello Sport laat de verdediger zich uit over zijn kansen. "Ik wacht tussen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en anderen nog steeds op een oproep voor de nationale ploeg. Misschien kan de hoofdfase van de Champions League mij helpen", aldus Beukema.

"Tot een paar jaar geleden had Ajax de beste jeugdopleiding", gaat hij verder. "Nu zijn ​​AZ en PSV opgekomen. En dan heb je de volgende generatie nog niet gezien", doelt de verdediger op de enorme concurrentie in de achterhoede van het Nederlands elftal.

Op 7 september begint voor Oranje de eerste interlandperiode na het EK, met een Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Op 10 september is Duitsland de volgende tegenstander. Hongarije is het vierde land in de Nations League-groep van Nederland.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!