Kyle Walker erkent dat Engelse penalty tegen Oranje onverdiend was

Walker geeft veelzeggende reactie op strafschop tegen Oranje: 'Ik zou woest zijn'

20 augustus om 09:29

Kyle Walker heeft een veelzeggende reactie gegeven op de stafschop die Engeland kreeg in de halve finale van het EK tegen Oranje. Onverdiend durft de rechtsback de penalty niet te noemen, maar hij erkent wel dat Harry Kane het spel slim speelde. 

Oranje kwam ruim een maand terug vroeg op voorsprong in Dortmund. Niet lang daarna trok Kane vanaf de stip de stand gelijk. Het leeuwendeel van de Nederlanders vond de strafschop, die gegeven werd na vermeend contact tussen Kane en Denzel Dumfries, onterecht. "Harry is daar, denk ik, heel slim geweest en een paar seconden langer blijven liggen, zodat de scheidsrechter het makkelijker vond om een strafschop te geven", aldus Walker in gesprek met de BBC. 

Meer wil de verdediger van Manchester City niet kwijt over het moment. "Dat is mijn antwoord, meer krijg je niet van me." Vervolgens wordt Walker door de niet opgevende BBC-interviewer gevraagd naar wat hij zou doen als het niet Oranje, maar Engeland was die zo'n soort strafschop tegen zou krijgen. "Ik zou woest zijn, ik zou echt witheet zijn, woest ja", antwoordt hij veelzeggend. 

Oranje stevende na de gelijkmaker van Kane lange tijd af op een verlenging, maar invaller Ollie Watkins gooide zoals bekend vlak voor tijd roet in het eten. Spanje ging er daarna met de eindzege vandoor. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!