Inkijk in transfer Van Rooij

Van Rooij-transfer duurde lang: 'Twente zat voor een dubbeltje op de eerste rij'

23 augustus om 12:54

Technisch directeur van NEC Carlos Aalbers heeft tekst en uitleg gegeven waarom de transfer van Bart van Rooij naar FC Twente op zich liet wachten. In gesprek met De Gelderlander zegt hij dat NEC best mee wilde werken, maar wel tegen een marktconforme prijs.

Naar verluidt deed FC Twente een openingsbod van ongeveer een half miljoen euro. Dat werd door NEC resoluut van tafel geveegd. Van Rooij beschikte over een aflopend contract, waardoor NEC niet de hoofdprijs kon vragen. Toch zette de technisch directeur in op een aanzienlijk hogere transfersom.

"Twente heeft het bod in twee dagen tijd met ongeveer 50 procent verhoogd", zegt Aalbers, die niet op bedragen ingaat. "Dan gaat het snel. Wij waren niet van plan om de transfer van Bart te blokkeren, maar we eisten wel een marktconforme prijs. Twente zat aanvankelijk voor een dubbeltje op de eerste rij en daar wilden we niet aan meewerken."

NEC zal de transfermarkt op moeten en op zoek moeten gaan naar een vervanger van Van Rooij. "We waren natuurlijk op dit scenario voorbereid", aldus Aalbers. "Alleen kan je pas doorschakelen als een transfer definitief rond is. Dat gaan we dus vandaag doen. Naast een spits komt het halen van een rechtsback dus ook op mijn takenlijst. We willen alle posities dubbel bezet hebben en dat is op die twee plekken niet het geval."

"Uiteindelijk zijn alle partijen tevreden met deze uitkomst. Ik vind het mooi voor Bart en voor onszelf. Ik heb vorig jaar hemel en aarde moeten bewegen om ervoor te zorgen dat Bart zijn contract verlengde. Hij heeft altijd gezegd dat hij NEC niet transfervrij wil verlaten en dat gaat gelukkig gebeuren. We geven hem voor de wedstrijd tegen PEC een mooi afscheid in het stadion, want dat heeft hij als kind van de club dubbel en dwars verdiend."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!