Sampsted overweegt vertrek: Twente wil Van Rooij als vervanger

'Twente-back denkt aan vertrek: Van Rooij geldt als alternatief in Enschede'

8 augustus om 11:01
Laatste update: 8 augustus om 11:35

Alfons Sampsted overweegt een vertrek bij FC Twente. Mocht de IJslander deze zomer Enschede verlaten, dan is Bart van Rooij van NEC een optie om hem op te volgen.

In IJslandse media geeft Sampsted aan een vertrek bij Twente serieus te overwegen. "Zit dat niet altijd in het hoofd van een voetballer? Bij een speler die niet zoveel speelt als hij zou willen? Er spelen altijd wel dingen", stelt de verdediger, die zelfs aangeeft dat er al wat speelt.

"Het staat niet vast dat ik bij Twente blijf. We hebben inmiddels ook wat opties onderzocht, maar als ik de keuze maak om te vertrekken dan moet het wel iets zijn waar ik van onder de indruk raak", houdt hij een slag om de arm.

Mocht een vertrek van Sampsted er toch van komen, dan is zijn opvolger al in beeld. Dat meldt RTV Oost. 'Bart van Rooij (23) van NEC is als een van de serieuze opties in beeld als vervanger van Sampsted', klinkt het.

Sampsted werd in de winter van het seizoen 2022/2023 met hoge verwachtingen overgenomen van het Noorse FK Bodo/Glimt, maar is inmiddels wat weggezakt in de Twentse pikorde. Youri Regeer krijgt de voorkeur van trainer Joseph Oosting.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!