'PSV zoekt verder: Zalewski (AS Roma) in beeld'

'PSV zet hoog in: international van AS Roma in beeld als nieuwe linksback'

23 augustus om 12:22
Laatste update: 23 augustus om 12:29

PSV heeft Nicola Zalewski in het vizier. De Poolse linksback van AS Roma staat op de lijst met mogelijke versterkingen voor de linksbackpositie in het Philips Stadion.

Zalewski is volgens het Eindhovens Dagblad, dat de eerste berichtgeving van Soccernews bevestigt, al langer in beeld bij PSV, dat op zoek is naar versterking voor de verdediging. Naast een rechtsback en centrale verdediger moet er vóór het sluiten van de Nederlandse transfermarkt op maandag 2 september óók een linksback worden aangetrokken.

PSV is 'concreet' voor Zalewski, klinkt het. Hoe technisch directeur Earnest Stewart denkt de Pools international te kunnen overnemen van AS Roma, is onbekend. Zalewski vertegenwoordigt een marktwaarde van zo'n twaalf miljoen euro. Zijn contract loopt over één jaar af.

Zalewski maakte de laatste jaren naam in dienst van AS Roma, als aanvallend ingestelde linksback. Een onomstreden basiskracht is hij echter niet. Deze zomer speelde hij met Polen op het EK tegen het Nederlands elftal. PSV-trainer Peter Bosz heeft op dit moment alleen de beschikking over linksback Fredrik Oppegard. Mauro Júnior en Sergiño Dest zijn voorlopig uit de roulatie.

PSV denkt of dacht in de zoektocht naar een nieuwe linksback ook aan Robin Gosens, Owen Wijndal en Patrick van Aanholt. Voor het centrum van de verdediging maken de Eindhovenaren werk van Ko Itakura. Op de Japanse stopper van Borussia Mönchengladbach is 11,5 miljoen euro geboden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!