Vitesse contracteert Angelos Tsingaras

Vitesse presenteert wéér een aanwinst: 'Grote club met rijke historie'

23 augustus om 10:50

Vitesse blijft zich maar roeren op de transfermarkt. De Arnhemmers hebben zich met de komst van Angelos Tsingaras verzekerd van het vastleggen van alweer de twaalfde speler deze zomer.

Tsingaras komt over van Panetolikos, dat vorig seizoen dertiende eindigde in de Griekse Super League 1, en tekent een contract voor één jaar bij Vitesse. Daarin is een optie voor nog een jaar opgenomen. De 25-jarige middenvelder wordt door de Arnhemmers omschreven als ‘een échte teamplayer, die met zijn loopvermogen, spelinzicht en ervaring in staat is om een belangrijke rol te gaan spelen als verbinder tussen de linies’.

De afgelopen weken was de Griek al op proef bij Vitesse. Hij maakte voldoende indruk om de technische staf te overtuigen. "Angelos is een uitstekende versterking voor ons middenveld", aldus hoofdscout Theo Janssen op de clubsite. "Met zijn loopvermogen, spelinzicht en ervaring is hij een echte teamplayer. Hij is in staat om een belangrijke rol te spelen als verbinder tussen de linies. We hebben er alle vertrouwen in dat Angelos zijn kwaliteiten zowel op als naast het veld zal tonen."

Tsingaras is zelf blij dat hij bij Vitesse mag spelen. "Het is een eer om na mijn proefperiode een contract te mogen tekenen bij deze prachtige club," aldus de middenvelder. "Het verhaal van de club spreekt mij enorm aan. Vitesse is een grote club met een rijke historie, dat laten alleen de uitstekende faciliteiten al zien. Ik kan niet wachten om mijn eerste minuten in het geel-zwart te maken en mijn bijdrage te leveren aan een succesvol seizoen. Samen met de supporters kijk ik uit naar een mooie toekomst!"

Het is voor Vitesse alweer de twaalfde zomerse aanwinst nadat de club bijna failliet ging deze zomer. Na het krijgen van een licentie van de KNVB presenteerden de Arnhemmers achtereenvolgens Tomislav Gudelj, Mees Krekels, Loek Postma, Justin Bakker, Dillon Hoogewerf, Alexanders Büttner, Irakli Yegoian en Tsingaras. Ook jeugdexponenten Jim Koller, Naygiro Sambo, Marcus Steffen en Simon van Duivenbooden kregen een contract.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!