El Ahmadi en Vink over Bergwijn en Farioli

Onbegrip over Farioli en Bergwijn: 'Ajax had hem in de etalage kunnen zetten'

23 augustus om 10:30
Laatste update: 23 augustus om 11:06

Alex Kroes hoopt Steven Bergwijn volgens het Algemeen Dagblad te verkopen. Marciano Vink begrijpt niet dat de aanvaller amper in actie komt voor Ajax. Volgens de analist had de Oranje-international in de etalage gezet kunnen worden door Francesco Farioli.

Bergwijn keerde na het EK met het Nederlands elftal later terug bij Ajax. Nog altijd wordt de aanvaller niet fit genoeg geacht voor een basisplaats door Francesco Farioli. Bergwijn moet het steeds doen met korte invalbeurten. Karim El Ahmadi voorspelt bij Voetbalpraat van ESPN dat de toekomst van Bergwijn niet bij Ajax ligt. "Het lijkt erop dat Bergwijn verkocht moet worden", aldus de analist. Het Algemeen Dagblad meldde eerder al dat Alex Kroes de linksbuiten wil verkopen.

"Als je hem echt wil verkopen en er zijn gegadigden die geïnteresseerd zijn of bereid zijn een bod neer te leggen, dan zou je hem toch willen laten spelen", haakt Vink in. "Zo laat je zien: hij is er. Zijn kwaliteiten kennen we. Alleen op het EK was het ook niet heel erg goed. Je hebt nu wedstrijden gespeeld waarin hij best wel iets teweeg kan brengen. Jagiellonia was geen hoogvlieger, tegen Panathinaikos hebben ze het zichzelf moeilijk gemaakt. Er zijn momenten geweest dat je hem meer in de etalage had kunnen zetten. Om clubs nog meer te overtuigen. Dat gebeurt gewoon niet."

Bergwijn heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax. In de zomer van 2022 kwam de aanvaller voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Bergwijn zou zelf oren hebben naar een terugkeer in de Premier League. In een eerder stadium toonden West Ham United en Leicester City interesse.