Gakpo ziet Nederlandse invloeden bij Liverpool

Nederlandse invloeden bij Liverpool: 'Zij zijn intensief betrokken bij trainingen'

23 augustus om 08:42
Laatste update: 23 augustus om 11:34

Cody Gakpo legt uit hoe het er in Liverpool aan toe gaat onder leiding van Arne Slot. Sinds het vertrek van Jürgen Klopp zijn er de nodige dingen veranderd bij The Reds, waar sinds deze zomer drie Nederlanders meer rondlopen.

"Allereerst is de manier van spelen veranderd", begint Gakpo zijn verhaal tegenover Viaplay. "We proberen nu meer vanuit een positiespel naar voren te komen en om de buitenspelers in duels te brengen. Vorig seizoen was het meer een counter-press, op hun helft de bal veroveren. Het is voordelig dat we dat al hebben geleerd en dat we dit er nu bij leren. Als we straks beide stijlen kunnen hanteren, dan kunnen we heel ver komen."

Waar Slot in zijn eerste maanden als Liverpool-trainer zijn stempel weet te drukken, is hij niet de enige Nederlander die deze zomer een transfer naar Liverpool maakte. In het kielzog van Slot trokken ook Sipke Hulshoff en John Heitinga naar de Premier League-grootmacht. "Ik kende Sipke al van het Nederlands elftal, hij was er tot het EK altijd bij. Ik ben blij dat hij samen met de trainer deze stap heeft kunnen maken", vertelt Gakpo.

"John kende ik nog niet", gaat de aanvaller verder. "Maar ik heb een goede indruk van hem, hij hopelijk ook van mij. Beide trainers doen allerlei trainingsvormen, dus zij zijn wel intensief betrokken bij de trainingen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!