FC Barcelona akkoord met Federico Chiesa

Niet Williams, Leão of Sancho: 'Barça bereikt akkoord met Italiaanse buitenspeler'

23 augustus om 08:01
Laatste update: 23 augustus om 08:04

FC Barcelona heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Federico Chiesa, zo meldt het Spaanse Sport. De Catalanen werden deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met namen als Nico Williams, Rafael Leão en Jadon Sancho. Uiteindelijk lijkt het de Italiaan te worden die de aanvalslinie van Barça komt versterken.

De transfer van Chiesa naar Barcelona kan in de komende dagen definitief gemaakt worden. Enkele voor de hand liggende uitgaande transfers, waaronder het vertrek van Mikayil Faye naar Stade Rennais, zullen eerst afgerond moeten worden. Barça gaat iets minder dan dertien miljoen euro overmaken aan Juventus.

De Italiaanse buitenspeler, die volgende zomer uit zijn contract loopt in Turijn, is daarmee een goedkoop alternatief van onder andere Williams en Leão. Voor laatstgenoemde was Barça, volgens Mundo Deportivo, bereid negentig miljoen euro te betalen. Niet alleen de transfersom voor Chiesa ligt beduidend lager, ook levert de Italiaan naar verluidt ruim een miljoen aan salaris in.

Trainer Hansi Flick zou zijn zege al gegeven hebben voor het goedkopere alternatief. De Duitse oefenmeester is volgens verschillende media erg gecharmeerd van de 26-jarige EK-winnaar. Chiesa speelde eerder voor Fiorentina en gaat nu voor het eerst verkassen naar een buitenlandse competitie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!