FC Barcelona maakt werk van Leão-transfer

'Barça wil heel diep gaan: bod van 90 miljoen op Williams-alternatief in de maak'

20 augustus om 08:40

FC Barcelona is na het mislopen van Nico Williams uitgekomen bij Rafael Leão. Dat meldt Mundo Deportivo. AC Milan vraagt de absolute hoofdprijs voor de vleugelaanvaller, maar de Catalanen zijn ervan overtuigd dat ze dat op kunnen hoesten. 

Barcelona probeert zich al geruime tijd de versterken met een linksbuiten. Williams gold aanvankelijk als toptarget. Na zijn zeer indrukwekkende EK bereikte de interesse een kookpunt, maar de 22-jarige aanvaller bleef Athletic Bilbao uiteindelijk trouw. Barcelona moet nu door, en ziet Leão als alternatief. 

De Portugees moet minimaal 90 miljoen euro kosten, weet Mundo Deportivo. Dat is veel geld, al helemaal voor het financieel worstelende Barcelona. Toch denkt de club het te kunnen betalen. Met het vertrek van spelers als Ilkay Gündogan, Clement Lenglet en Vitor Roque kan de clubkas gespekt worden. 

Mocht Barcelona uiteindelijk ook naast Leão grijpen, dan ligt er al een schaduwlijstje met volgende kandidaten klaar. Trainer Hansi Flick zou ook gecharmeerd zijn van Kingsley Coman (Bayern München) en Federico Chiesa (Juventus). Zij gelden als meer betaalbare alternatieven.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!