Marciano Vink kraakt eventuele Ajax-transfer Wout Weghorst

Vink zou afzien van Ajax-transfer: 'Waarom iemand halen die zó op de deur klopt?'

23 augustus om 07:25

Ajax moet duidelijkheid creëren voor Brian Brobbey, zo wordt gesteld in Voetbalpraat op ESPN. De Amsterdammers worden nog altijd in verband gebracht met de komst van Wout Weghorst, terwijl Chuba Akpom donderdagavond zijn visitekaartje afgaf in het Europa League treffen met Jagiellonia Bialystok.

"Ik heb geen idee wat ze willen", steekt Marciano Vink van wal, doelend op de spitspositie van Ajax. "Weghorst is geen tweede spits. Hij is geen back-up. Ik neem aan dat Brobbey nog steeds de beoogde eerste keuze is."

Met die gedachte in het achterhoofd, weet Vink niet of Ajax er goed aan doet ook Weghorst naar Amsterdam te halen. "Ik weet niet of Weghorst zich zou kunnen schikken in een rol vanaf de bank. Hij is toch iemand die de aandacht wil hebben. Als Brobbey eerste spits is, waarom zou je dan een spits halen die zó op de deur gaat lopen kloppen? Niet alleen met zijn eigen spel, maar ook met aandacht", vraagt de analist zich hardop af.

Ook de zo geloofde mentaliteit van Weghorst, ziet Vink niet als een geldige reden voor een transfer. Doelman Remko Pasveer gaf eerder deze zomer nog aan dat de mentaliteit van de boomlange spits 'precies is wat Ajax nodig heeft'. "Je hebt Rugani, Henderson en Berghuis al", stelt Vink echter. "Hoeveel topsportmentaliteit wil je er nog bij proppen? Ze moeten kijken wat goed is voor Brobbey. Tuurlijk is concurrentie goed, maar je hebt ook verschillende types. Ik vind Akpom geen verkeerde tweede spits", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!