Niet Godts, maar Bergwijn moest penalty nemen bij Ajax

Scheidsrechter gaat voor Farioli-plan liggen: 'Hij stond het niet toe'

23 augustus om 07:02

Niet Mika Godts, maar Steven Bergwijn moest in de slotfase de 1-5 vanaf de penaltystip maken. De scheidsrechter hielp het plan van Ajax-trainer Francesco Farioli om zeep, zo vertelt de oefenmeester.

Bij een 1-4 voorsprong kreeg Ajax een penalty. Chuba Akpom, die zijn hattrick completeerde via de stip, was al gewisseld, waardoor Godts achter de bal ging staan. De jonge Belg zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Slawomir Abramowicz. Het was ook niet Farioli's bedoeling om Godts de penalty te laten nemen. "Dat was mijn idee", vertelt Farioli op het persmoment, doelend op het inbrengen van Bergwijn.

"Ik wilde hem inbrengen om hem de penalty te laten nemen, maar de scheidsrechter stond dat niet toe. Daarna volgden de spelers het lijstje, Mika stond bovenaan. De eerste strafschop gaf hij aan Chuba, het is goed voor de spits om te scoren."

Farioli durft ondanks de ruime zege nog niet uit te spreken dat Ajax de groepsfase van de Europa League heeft bereikt. "Als je zoveel kansen krijgt, moet je het duel hier al beslissen. Nu moeten we in Amsterdam een wedstrijd spelen tegen een team dat vecht voor een resultaat. We gaven in de slotfase ook nog wat kansen weg. Dat moet beter. Maar er waren daarnaast veel positieve zaken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!