Berghuis over Ajax

Ajax twee dagen vrij na zege op Jagiellonia: 'Dat wilde je zeggen toch?'

22 augustus om 23:21
Laatste update: 22 augustus om 23:29

Steven Berghuis kraakt een kritische noot na de 1-4 zege van Ajax op Jagiellonia Bialystok. Toch is de middenvelder wel positief over de goede uitgangspositie van de Amsterdammers. Na morgen krijgen de mannen van Francesco Farioli twee dagen vrijaf.

Voor de camera van Ziggo Sport krijgt Berghuis de vraag hoe de sfeer in de kleedkamer was na de zege. "Uiteindelijk wel goed", reageert de spelverdeler. Berghuis vond de manier waarop Ajax in de laatste twintig minuten speelde 'zonde'. "We gaan te veel uit positie lopen. Dan speel je uiteindelijk op een manier waarvan je denkt: waarom? Uiteindelijk moet je blij zijn met een 1-4 overwinning. Dat is een goede uitgangspositie en dat moeten we in Amsterdam afmaken."

"Misschien was het omdat we een comfortabele voorsprong hadden", vervolgt Berghuis. "Dat sluipt er dan langzaam in. Ik vind dat we van elkaar moeten eisen dat dat wegblijft. We moeten in de structuur goed blijven spelen en ons ding blijven doen. Ik ben wel positief hoor."

Berghuis is erg te spreken over de manier waarop Farioli zijn elftal had voorbereid. "De trainer had ons goed voorbereid op waar de ruimtes lagen. Uiteindelijk waren we superieur aan hen. Je had het gevoel dat we goed speelden", aldus Berghuis, die aangaf dat hij als 'rechter acht' op het middenveld stond. Eerdere duels werd hij als rechtsbuiten gebruikt. "Ik vind beide posities oké. Ik krijg überhaupt energie van de manier waarop we werken. De trainer en zijn staf leggen de lat hoog. Dan krijg je er ook zin in en daar wil je in mee."

Berghuis merkt dat er progressie geboekt wordt bij Ajax. "We hebben natuurlijk wel een tik gehad tegen NAC. Dat is de situatie waar we in zitten. Dan kan dat nog gebeuren. We zijn blij met deze uitgangspositie. Dan kan je tenminste nog mooie tripjes maken. In plaats van Polen en Servië." De routinier heeft 'liever wat anders'.

Mede dankzij de KNVB hoeft Ajax zich niet op te maken voor een speelronde in de Eredivisie. Berghuis geeft aan hoe de selectie de tijd zal gaan gebruiken. "Morgen hebben we uitlooptraining hier in de buurt en dan hebben we twee dagen vrij. Dan gaan we ons voorbereiden op Jagiellonia en dan weer op het weekend. Mooi leven hè? Dat wilde je zeggen toch?"

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!