Chelsea worstelt zich langs Servette, Van Bronckhorst ziet voorsprong verdampen

22 augustus om 22:57

Chelsea heeft in het heenduel van de voorronde voor de Conference League goede zaken gedaan. De wedstrijd tegen het Zwitserse Servette werd met 2-0 gewonnen, dankzij doelpunten van Christopher Nkunku en Noni Madueke. Giovanni van Bronckhorst beleefde een minder leuke avond en zag zijn Beşiktaş een voorsprong weggeven tegen Lugano.

Chelsea - Servette FC: 2-0

Ondanks een surplus aan balbezit wist Chelsea het gaatje in de eerste helft niet te vinden tegen de Zwitsers. Mudryk probeerde het tweemaal met een schot van afstand, maar zag zijn pogingen beide keren naast de goal eindigen. In het slot van het eerste bedrijf deelden de Zwitsers zelfs wat speldenprikjes uit, maar Filip Jörgensen reageerde alert.

In het tweede bedrijf kreeg Chelsea al snel een penalty toebedeeld. Christopher Nkunku benutte het buitenkansje door de bal keurig in de hoek te plaatsen en de doelman kansloos te laten. Noni Madueke mocht vervolgens invallen, en liet zich al snel gelden. De voormalig PSV’er werd de diepte ingestuurd en zocht vanaf de buitenkant van het zestienmetergebied de kortste weg naar het doel. Dat doel werd door de aanvaller gevonden: 2-0.

Lugano - Beşiktaş: 3-3

Door onder meer twee goals van de Portugees Gedson Fernandes beschikte de Turken kort na rust nog over een 1-3 voorsprong. Die verdween echter als sneeuw voor de zon. Renato Steffen zorgde met een knappe goal voor de aansluiting voor de Zwitsers, die via een eigen doelpunt van Beşiktaş-verdediger Gabriel Paulista zelfs op gelijke hoogte kwamen, waardoor De Zwarte Adelaars komende week in eigen huis zullen moeten winnen om plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League af te dwingen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!