Sterling mag Chelsea verlaten

82-voudig Engels international krijgt hard nieuws van Chelsea en mag vertrekken

21 augustus om 15:54
Laatste update: 21 augustus om 21:45

Raheem Sterling heeft te horen gekregen dat hij Chelsea mag verlaten. Wegens de grootte van de selectie van de Londenaren moeten meerdere spelers worden teleurgesteld, waaronder dus de vleugelaanvaller, zo geeft Chelsea-manager Enzo Maresca aan op de persconferentie in aanloop naar het Europese duel met Servette.

Maresca werd na de 0-2 nederlaag tegen Manchester City gevraagd naar de situatie van Sterling. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat dit een technische beslissing is en dat er duidelijkheid zal komen. Bij iedereen die graag Chelsea-speler wil zijn, gaan we proberen te kijken hoe we ze kunnen gebruiken", aldus de Italiaan. "Ik wil Raheem Sterling wel, maar we hebben dertig spelers. We zullen de komende dagen duidelijkheid voor hem creëren."

Voorafgaand aan de Europese ontmoeting met het Zwitserse Servette komt Maresca met een update over de situatie van Sterling. "Ik heb hem verteld dat het moeilijk voor hem zal worden om hier aan spelen toe te komen. Ik werk met 21 of 22 spelers, niet met 42 spelers", geeft de trainer aan, die tegen Manchester City reeds 22 spelers buiten de selectie moest laten bij Chelsea. "Ik zeg niet dat ik Raheem geen goede speler vind, maar ik speel graag met een ander type vleugelspeler."

Sterling kwam in totaal 81 keer uit voor Chelsea, waarin de aanvaller goed was voor negentien goals en twaalf assists. Eerder speelde hij voor Manchester City, nadat hij op jonge leeftijd doorbrak bij Liverpool. Voor Engeland speelde de buitenspeler 82 interlands, waarin hij twintigmaal trefzeker was. Sterling werd reeds in verband gebracht met een overgang naar de Serie A, waar Juventus interesse zou hebben in zijn diensten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!