Pastoor licht uitblinkende Ajacied uit: 'Ga je voor naar het stadion'

Pastoor licht uitblinkende Ajacied uit: 'Ga je voor naar het stadion'

22 augustus om 22:04

Alex Pastoor is lovend over de diepte in het spel van Ajax. Dat geeft de analist aan bij Ziggo Sport, tijdens de rust van het duel van Ajax tegen Jagiellonia Białystok. Over Mika Godts is Pastoor in het bijzonder te spreken.

"Als je drie middenvelders hebt, dan zijn de zijkanten daar vrij. Die benut Ajax gigantisch", begint Pastoor. "Met die twee backs, maar ook met Berghuis en met Taylor. Aangezien er bij die Polen niemand doorstapt in die voorlaatste fase waar die passes vandaan komen, daar leggen de Polen geen strobreedte in de weg." Presentator Bas van Veenendaal merkt op dat er ook veel diepgang is bij Ajax, iets waar Pastoor van geniet. "De passende spelers hebben de ruimte om ernaar te kijken, dat is één. De tegenstander staat iets toe, maar Ajax maakt daar wel gebruik van."

Die diepgang ziet Pastoor ook terug bij de 1-2 van Mika Godts, waar Devyne Rensch de diepte zocht. "Je moet achter je man die bal vragen. De kunst is dan dat de passer niet op een speler speelt, maar op een ruimte waar de bal en de speler samenkomen. Dit is echt wonderschoon gedaan. Wat mij als trainer geweldig bevalt, is dat Godts én Taylor er als de kippen bij zijn om die goal te maken."

Pastoor kijkt met plezier naar Godts, de linksbuiten van Ajax. "Met dit soort spelers is het zo dat als je ze als medespelers blijft voeden, en het vertrouwen geeft om die één-tegen-één uit te spelen, dan zie je acties waar je voor naar het stadion gaat. Maar daar ga je ook als speler en als trainer voor zitten, want dit kan rendement opleveren."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!