Pastoor stipt zwaktes Jagiellonia aan: 'Als Ajax dát goed weet te bespelen...'

Pastoor stipt zwaktes Jagiellonia aan: 'Als Ajax dát goed weet te bespelen...'

22 augustus om 20:52

Alex Pastoor verwacht een defensief ingesteld Jagiellonia Białystok tegen Ajax. Toch heeft de analist zijn bedenkingen bij de verdediging van de Polen, zo geeft hij aan in gesprek met Ziggo Sport.

"Ajax is de favoriet. Het wordt een vergelijkbare wedstrijd als tegen Panathinaikos. Deze ploeg kijkt tegen Ajax op en gaat waarschijnlijk verdedigend spelen. Dat weet ik van een collega uit Polen", vangt Pastoor aan. "Ze hebben de meeste goals gemaakt, maar kregen er van de topploegen ook de meeste tegen", verwijst Pastoor naar het doelsaldo waarmee de ploeg zich tot kampioen van Polen kroonde.

In de defensieve kwetsbaarheid bij Jagiellonia ziet Pastoor kansen voor Ajax. "Zeker in de recente historie, in de laatste drie wedstrijden kregen ze negen tegengoals. Ik heb de moeite genomen om wat wedstrijden van ze te kijken, ook in de competitie. En wat je dan goed kunt zien, is dat als ze hoog op het veld staan, ze erg veel ruimte weggeven op het middenveld. Daar zou je door kunnen voetballen. Maar ze hebben ook een verdediging die niet uitblinkt in snelheid en verdedigen in de zestien."

"Dit is wat we kunnen verwachten vanavond, dat ze veel in en rond de eigen zestien zullen staan", stelt Pastoor aan de hand van recente beelden. "Als Ajax die ruimte tussen keeper en verdediger goed weet te bespelen, dan maken ze een hele goede kans. Ze verdedigen zeer laks. Met veel mensen, maar het lijkt wel of ze steeds denken: heb jij hem, of heb ik hem?"

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!