Van Marwijk verbijsterd door Ajax en Mislintat

Van Marwijk verbijsterd: 'Hij heeft er echt een puinhoop van gemaakt bij Ajax'

22 augustus om 20:16

Bert van Marwijk is verbijsterd door de gang van zaken bij Ajax. De laatste jaren, met name tijdens het bewind van Sven Mislintat, is de Amsterdamse club in de ogen van de voormalige Oranje-bondscoach volledig ontspoord.

"Sven Mislintat heeft er echt een puinhoop van gemaakt bij Ajax. Hoe bestaat het dat hij gewoon zijn gang kon gaan?", vraagt Van Marwijk zich af in een uitgebreid interview met Voetbal International. "En hoe kan het dat er zó veel voetbalmensen uit de organisatie zijn verdwenen?"

De wederopbouw van Ajax is deze zomer begonnen. Alex Kroes en Marijn Beuker zetten intern de lijnen uit, terwijl Francesco Farioli voor de groep staat. Van Marwijk is een voorstander van veel 'voetbalmensen' binnen een organisatie. "Wat dat betreft ben ik altijd een fan geweest van Johan Cruijff", zegt hij.

"Zijn nadruk op een belangrijke rol voor voetbalmensen, de keuze voor creativiteit en talentontwikkeling en Ajax-voetbal door de hele club heen: die visie heeft zijn vruchten afgeworpen. En nu is dat allemaal weg. Bijna alle voetbal-knowhow is uit de club getrokken."