Ajax-transfer van de baan voor Noppert

Koude douche voor Ajax-doelwit Noppert: 'Dit lijkt het inderdaad te zijn'

22 augustus om 19:25

SC Heerenveen rekent niet meer op een deal met Ajax. De twee Eredivisie-clubs wilden Andries Noppert en Jay Gorter ruilen, maar laatstgenoemde weigert de overstap te maken. Ferry de Haan baalt ervan.

"We wachten nog op definitief uitsluitsel, maar dit lijkt het inderdaad wel te zijn", zegt De Haan, algemeen directeur van Heerenveen, tegen de Leeuwarder Courant. Gorter besloot na een gesprek met trainer Robin van Persie bij Ajax te blijven. De mogelijkheid om naar Amsterdam te verhuizen maakte Noppert wél enthousiast, maar hij komt van een koude kermis thuis.

Dat Noppert in zijn eentje alsnog naar Ajax vertrekt, lijkt uitgesloten. Ajax wil immers geen transfersom betalen en Heerenveen werkt niet mee aan een transfervrij vertrek van de dertigjarige doelman, die anderhalf jaar geleden nog Oranje-international was en keepte op het WK in Qatar. "Dit had een mooie oplossing kunnen worden voor alle partijen", zegt De Haan. "Wie weet komt er gedurende het restant van de transferwindow nog iets anders voorbij waar iedereen gelukkig van wordt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!