'Feyenoord denkt aan Olij als opvolger Bijlow'

VI: Feyenoord ziet in Eredivisie mogelijke opvolger van Bijlow rondlopen

22 augustus om 18:45

Justin Bijlow is nog niet vertrokken, maar Feyenoord heeft zijn vervanger al op het oog. Sparta-doelman Nick Olij is volgens Voetbal International een van de kandidaten in De Kuip.

Feyenoord zoekt een 'competitieve concurrent' voor Timon Wellenreuther, die aan het begin van het seizoen de voorkeur kreeg boven Bijlow. Nu het vertrek van Bijlow naar Southampton nadert, heeft trainer Brian Priske achter Wellenreuther alleen nog de beschikking over Mikky van Sas.

Op dit moment weegt Feyenoord alle opties af op de transfermarkt. Een belangrijke kandidaat voor de vacature in Rotterdam-Zuid is Olij. Saillant detail: Feyenoord speelt aanstaande zondag op Het Kasteel. De kans is groot dat Olij dan nog het Sparta-doel verdedigt. Welke keepers nog meer op het Feyenoord-lijstje staan, is niet bekend.

Het is geen geheim dat Olij in elk geval openstaat voor een transfer in de slotfase van de transferperiode. De keeperscarrousel draait inmiddels op volle toeren. "De club weet dat ik graag wil gaan, maar voor mij verandert de situatie niet als er niks gebeurt", liet hij onlangs weten aan het Algemeen Dagblad.

Olij (29) staat sinds 2022 onder contract bij Sparta, dat hem wegplukte bij NAC Breda. Hij maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland in september.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!