Feyenoord vindt oplossing voor overbodige López met FC Kopenhagen

Feyenoord rondt huurdeal met FC Kopenhagen af, Denen hebben optie tot koop

22 augustus om 18:43
Laatste update: 22 augustus om 19:28

Marcos López speelt komend seizoen definitief in het shirt van FC Kopenhagen. De Deense club maakt samen met Feyenoord melding van de huurdeal. Kopenhagen heeft een optie tot koop bedongen. 

Nu Feyenoord de geblesseerde Quilindschy Hartman, Hugo Bueno en Gijs Smal in de gelederen heeft, was López overbodig geworden. De Peruaan genoot ook interesse van Sparta Praag, maar kiest nu dus voor Kopenhagen. De nummer twee van Denemarken huurt de linkspoot voor één seizoen. Er is een optie tot koop opgenomen in de deal. De hoogte daarvan is niet bekend.

"Marcos heeft zich de afgelopen twee seizoenen goed laten zien in een sterk Feyenoord-team en in het nationale team van Peru", zegt Sune Smith-Nielsen, de sportief directeur van Kopenhagen. "We hebben een goed gesprek gehad met Marcos, die heeft aangegeven graag naar Kopenhagen te willen komen. Hij ziet de toekomst hier namelijk rooskleurig in."

Feyenoord betaalde twee jaar geleden nog iets meer dan één miljoen euro voor López aan het Amerikaanse San José Earthquakes. In het shirt van Feyenoord kwam de verdediger in totaal tot 45 optredens.