ADO krijgt straf opgelegd van KNVB

ADO krijgt straf te horen na vuurwerkincident op bezoek bij Excelsior (7-1)

22 augustus om 16:32
Laatste update: 22 augustus om 16:33

ADO Den Haag moet het tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op vrijdag 13 september doen zonder de steun van hun uitsupporters. Dat is de straf die de KNVB de club heeft opgelegd na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in de nacompetitie tussen Excelsior en ADO afgelopen seizoen.

Tijdens het play-off-duel gooiden meegereisde supporters uit Den Haag vuurwerk op het veld van Excelsior bij een 4-0 tussenstand. Het duel moest daardoor worden stilgelegd en het uitvak werd leeggemaakt. ADO verloor die wedstrijd uiteindelijk met 7-1.

Volgens Omroep West staat het duel tussen ADO Den Haag en FC Den Bosch al jarenlang bekend als een risicowedstrijd. 'In februari 2022 werd de scheidsrechter door Den Bosch-supporters bekogeld met bierbekers en werd het duel stilgelegd', aldus de krant.

Tijdens een ontmoeting tussen de twee clubs in februari 2023 waren er ook al geen Haagse supporters welkom. Volgens de autoriteiten uit Den Bosch was het risico op rellen te groot en kon de veiligheid niet worden gegarandeerd.