Bert van Marwijk keert niet meer terug als trainer

Voormalig bondscoach Oranje keert niet terug als trainer: 'Het is mooi geweest'

22 augustus om 14:50
Laatste update: 22 augustus om 14:54

Bert van Marwijk gaat niet terugkeren als trainer. Dat heeft hij verteld in een interview met Voetbal International. De 72-jarige oud-bondscoach van Oranje geniet erg van zijn huidige leven.

"Nee. Iedereen moet dat lekker zelf weten, maar ikzelf vond het mooi geweest en daar blijf ik bij", vertelt Van Marwijk aan VI. Het is niet zo dat hij nooit meer benaderd wordt. "Nog steeds krijg ik weleens een belletje voor een klus in de voetballerij, maar ik geniet erg van mijn huidige leven. Als commissaris van MVV vind ik het leuk het technische beleid te ondersteunen, op vier minuten rijden van mijn huis."

Na zijn periode bij het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale speelde, was hij nog één keer clubcoach. In het seizoen 2013/14 stond hij aan het roer bij HSV. Daarna was hij enkel nog bondscoach. "Ik had al heel lang geen zin meer om elke dag op het veld te staan. Destijds heb ik gezegd dat ik mijn kleinkinderen wilde zien opgroeien en dat kan niet als clubtrainer."

"Als bondscoach is dat wat makkelijker, dus dat heb ik nog wel gedaan", doelt de schoonvader van Mark van Bommel op zijn dienstverbanden bij Australië, Saudi-Arabië en de Emiraten. "Tegelijkertijd kon ik het voetballen van mijn kleinzoons en het tennis van mijn kleindochter blijven volgen. En nu heb ik natuurlijk helemáál alle tijd voor mijn familie. Dat is de grootste rijkdom die ik me kan voorstellen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!