Alex Kroes bezorgt Ajax slechte onderhandelingspositie, aldus Kroes

Kritiek op Kroes: 'Ik vraag me af wat dat met je onderhandelingspositie doet'

22 augustus om 13:25

Kees Kwakman vraagt zich af Alex Kroes wel zo transparant had moeten zijn over de financiële situatie van Ajax. Eerstgenoemde denkt dat de directeur van de Amsterdamse club daarmee voor een slechte onderhandelingspositie heeft gezorgd. 

"Als wij voor pak 'm beet 100 miljoen verkopen, kunnen we 40 miljoen herinvesteren. En als je kijkt naar het salarishuis, moeten we ongeveer 35 procent terug", zei Kroes vorige maand in een interview met het clubkanaal van Ajax, dat niet lang daarna openlijk een groot aantal spelers volop in de etalage zetten. "Ik weet niet zo goed wat de achterliggende gedachte daar van is geweest", begint Kwakman bij het ESPN-programma Voetbalpraat. 

"Iedereen wist toch ook al wel dat er een zooitje spelers van Mislintat was. En dat Ajax afscheid moest nemen van zes, zeven of acht spelers. Als je dat zo in de media noemt, dan vraag ik me af wat dat met je onderhandelingspositie doet", vervolgt de analist. 

Dat Ajax vooralsnog moeite ondervindt met het slijten van spelers, is een understatement. Jakov Medic en Borna Sosa vertrokken onlangs, maar niet op definitieve basis. De centrale verdediger en linksback zijn op huurbasis overgenomen door respectievelijk VfL Bochum en Torino. Wel hebben die clubs een optie tot koop opgenomen in de huurdeal. "Ik denk ook dat het wel genoeg zegt dat er alleen maar wordt gehuurd. Dan zijn er dus geen clubs die zeggen: wij leggen wel even zes miljoen euro neer voor Sosa. We willen het eerst even een jaar zien."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!