Farioli over vele wisselingen bij Ajax

Farioli legt zijn keuzes uit: 'Ik word een beetje moe van mezelf herhalen'

22 augustus om 12:44
Laatste update: 22 augustus om 13:24

Francesco Farioli gaat zijn elftal vermoedelijk weer flink op de schop gooien voor het eerste duel met Jagiellonia Białystok. De Ajax-trainer is sinds de start van het seizoen flink aan het rouleren met zijn opstelling, tot verbazing van wat supporters en journalisten.

Tijdens een interview met Ziggo Sport een dag voor de wedstrijd in de Europa League-play-offs legt de Italiaanse coach maar weer eens uit waarom hij zoveel rouleert. "Om eerlijk te zijn, word ik een beetje moe van mezelf herhalen", begint Farioli. "Afgelopen seizoen had Ajax te maken met verschillende blessures, problemen en slechte conditie. We zitten midden in een proces om dat te voorkomen."

Farioli benadrukt dat hij een soortgelijk scenario dit seizoen absoluut wil voorkomen. "We willen voorkomen dat we spelers verliezen. Bovendien werkt de hele groep erg hard en verdienen zij allemaal hun kans om zich te bewijzen. Het is mijn verantwoordelijkheid en ik blijf achter mijn keuzes staan."

Voor de heenwedstrijd in Polen op donderdagavond zal Farioli vermoedelijk teruggrijpen op zijn 'Europa League-opstelling'. Ajax mist Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson, waardoor Brian Brobbey waarschijnlijk de spitspositie zal innemen en Chuba Akpom achter hem zal spelen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!