Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Jagiellonia Białystok

Vermoedelijke opstelling: Farioli grijpt terug naar 'Europa League-opstelling'

22 augustus om 18:20

Ajax moet zich over twee wedstrijden ten koste van Jagiellonia Białystok zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Donderdagavond staat de heenwedstrijd in Polen op het programma. Trainer Francesco Farioli wijzigt zijn elftal op meerdere plekken ten opzichte van het competitieduel met NAC Breda (2-1).

Het is geen geheim meer dat Farioli graag rouleert om zo het risico op blessures te verkleinen. Tegen NAC stond er dan ook een heel ander elftal aan de aftrap ten opzichte van de return tegen Panathinaikos drie dagen daarvoor. In Polen kan Farioli niet beschikken over Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson en Julian Rijkhoff. Het viertal stapte niet in het vliegtuig en blijft in Amsterdam.

Over wie de oefenmeester wel kan beschikken, is aanwinst Daniele Rugani. De van Juventus gehuurde verdediger zal niet starten, maar kan invallen. Josip Sutalo en Youri Baas zullen het centrum vormen en geflankeerd worden door Devyne Rensch en Jorrel Hato. Op het middenrif keren Jordan Henderson en Kenneth Taylor terug in de basis. Voor hen speelt Chuba Akpom, die terugzakt uit de spits door de absentie van zowel Fitz-Jim als Hlynsson.

In de spits staat, net als tegen NAC, Brian Brobbey, die langzaam gebracht wordt door Farioli. Steven Berghuis en Carlos Forbs maken het elftal compleet.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Akpom; Berghuis, Brobbey, Forbs