FC Utrecht legt Fraulo vast

FC Utrecht haalt bekende terug: 'Niet geëindigd zoals ik had gewild'

22 augustus om 11:28

FC Utrecht heeft de komst van Oscar Fraulo bevestigd. De twintigjarige middenvelder, die vorig seizoen ook al in De Galgenwaard speelde, wordt opnieuw gehuurd van Borussia Mönchengladbach.

Ditmaal bedingt Utrecht een optie tot koop in de deal met de Duitsers. Fraulo, twaalfvoudig international van Jong Denemarken, doorliep de jeugdopleiding van FC Midtjylland en trok in 2022 voor twee miljoen euro naar Gladbach. In dienst van Utrecht kwam hij vorig seizoen tot 35 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en vier assists gaf.

"Toen mij de mogelijkheid werd geboden om nog een jaar voor FC Utrecht te spelen wilde ik daar vol voor gaan", reageert Fraulo op de clubsite. "Het is hier niet geëindigd zoals ik het graag had gewild. Ik wilde terugkomen omdat ik voelde dat ik iets goed wil maken en om samen te strijden voor Europees voetbal. Ik wil zo snel mogelijk beginnen en kijk er enorm naar uit om weer hier voor de supporters te spelen in stadion."

Fraulo is al de twaalfde zomerversterking voor Utrecht. De meest recente aanwinst is Kolbeinn Finnsson, die overkwam van Lyngby BK.