Ajax grijpt mis: Roberto gaat contract tekenen bij Como

Update: Romano meldt 'here we go', Roberto kiest definitief niet voor Ajax

22 augustus om 13:18
Laatste update: 22 augustus om 13:20

Sergi Roberto is hard op weg om een contract te tekenen in Italië bij promovendus Como, zo meldt Fabrizio Romano. Hierdoor lijkt Ajax, dat ook in de markt was voor de routinier, definitief mis te grijpen.

Na zijn transfervrije vertrek bij FC Barcelona werd Roberto in verband gebracht met meerdere clubs. Al snel werd duidelijk dat de middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, in Europa wilde blijven voetballen. Naast Ajax en Como waren ook Sevilla, Girona, West Ham United en Fiorentina geïnteresseerd in de Spanjaard.

Ajax zag in Roberto een welkome versterking voor zowel op het middenveld als in de verdediging. Ajax' clubleiding had de 32-jarige Spanjaard een sportief plan voorgelegd en de routinier stond 'niet onwelwillend' tegenover een stap naar Amsterdam. Uiteindelijk is de keuze van Roberto niet op Ajax gevallen en dus moeten de Amsterdammers verder kijken naar mogelijke versterkingen.

De 32-jarige middenvelder is dus hard op weg om te verkassen naar Como. Volgens Romano worden de laatste documenten gecontroleerd om de deal zo snel mogelijk rond te krijgen. Naar verluidt speelt de goede band tussen Roberto en Como-trainer Cesc Fàbregas een belangrijke rol in deze transfer. Het tweetal stond 22 keer samen op het veld bij Barça.

Naast Roberto hoopt Como deze week ook Nicolás Paz (19) en Máximo Perrone (21) van respectievelijk Real Madrid en Manchester City in te lijven. Paz speelde tot dusver acht duels in de hoofdmacht van De Koninklijke, maar maakt vooral minuten in de beloftenploeg. Dat geldt ook voor Perrone, die twee duels speelde onder Pep Guardiola.

Update: Roberto verkast definitief niet naar Ajax. Romano heeft inmiddels zijn welbekende 'here we go' de wereld ingeslingerd. De veelzijdige Spanjaard kiest inderdaad voor promovendus Como.