Luijckx over mogelijke ruildeal Noppert en Gorter

'Gezeik' verwacht bij ruildeal Noppert en Gorter: 'Pleuris bij Heerenveen in huis'

22 augustus om 09:16

De mogelijke deal tussen Ajax en sc Heerenveen kan voor de Friezen wel eens verkeerd uitpakken, wordt gesteld in het programma Voetbalpraat op ESPN. De clubs zijn in gesprek om Andries Noppert en Jay Gorter voor een seizoen te ruilen.

Noppert is in beeld bij Ajax. De Amsterdammers willen voor 2 september afscheid nemen van Diant Ramaj, om zo geld te incasseren. Gorter, nu op papier de derde doelman bij Ajax, kan de omgekeerde weg bewandelen als Noppert komt. "Het verhaal gaat dat Ajax Gorter alleen wil ruilen als hij eerste keeper wordt in Heerenveen", stelt presentator Jan Joost van Gangelen.

"Als dat gebeurt, haalt Heerenveen de pleuris in huis", reageert Kees Luijckx. "Daar krijg je gezeik van in het team." Trainer Robin van Persie geeft onder de lat de voorkeur aan Mickey van der Hart boven Noppert. "Ik denk dat Heerenveen Gorter wil om twee gelijkwaardige keepers te hebben", gaat Luijckx verder. 

Volgens Bram van Polen is Noppert 'de grote winnaar' als het tot een deal komt. "Noppert heeft nog potentie. Remko Pasveer is natuurlijk een stuk ouder."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!