Heel elftal Ajax-spelers komt in aanmerking voor vertrek

'Kroes en Farioli omcirkelen twee jackpots voor nieuw vliegwieleffect bij Ajax'

22 augustus om 08:27
Laatste update: 22 augustus om 08:28

Ajax gaat proberen om in het slot van de transferperiode nog tientallen miljoenen euro's bij elkaar te harken, zo meldt het Algemeen Dagblad. Technisch directeur Alex Kroes is naarstig op zoek naar versterkingen voor de selectie en zodoende komen veel spelers in aanmerking voor een vertrek.

Het verhaal is bekend: Ajax moet spelers verkopen, voordat ze de transfermarkt op kunnen voor versterkingen. Vooralsnog probeert Kroes om huurdeals te sluiten om de selectie van een tijdelijke kwaliteitsimpuls te voorzien. ' De td probeert de groep niet alleen in aantal terug te brengen, maar nieuwe gaten daarbij op te vullen met routine. En dan bij voorkeur uit Nederland', doelt de ochtendkrant op de nadrukkelijke interesse in Wout Weghorst en Andries Noppert.

In het geval van Noppert probeert Kroes een ruildeal te sluiten voor één seizoen met SC Heerenveen. Jay Gorter zou de omgekeerde weg moeten bewandelen, maar het is de vraag of hij een verhuurperiode ziet zitten. Ook is de kans inmiddels reëel dat Weghorst in eerste instantie op huurbasis zal tekenen bij een vertrek van Chuba Akpom. Eerder wist Ajax de transfervrije Bertrand Traoré in te lijven en namen ze Daniele Rugani op huurbasis over van Juventus.

'Ajax is blut en daarom komt tien dagen voor het verstrijken van de transferperiode nog een heel elftal aan spelers in aanmerking voor een vertrek', klinkt het. Door het gebrek aan inkomsten probeert Kroes op dit moment voornamelijk huurdeals te sluiten. 'De toegevoegde ervaring levert straks geen transfersommen op, maar kan in de ogen van Kroes en Farioli flink helpen om met prestaties miljoenen te genereren. Daarvoor heeft het duo twee jackpots omcirkeld die voor een nieuw vliegwieleffect moeten zorgen.'

Kwalificatie voor de Champions League is het grootste doel van Ajax, maar plaatsing voor de groepsfase van de Europa League is ook van groot belang voor de Amsterdammers. Het verschil aan premier en recettes tussen de Europa League en Conference League is alleen al 10 miljoen euro. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!