Farioli: 'Rugani is geen spectaculaire verdediger'

Farioli ziet belangrijke rol voor Rugani bij Ajax: 'Dat eis ik van hem'

21 augustus om 20:47
Laatste update: 21 augustus om 20:53

Francesco Farioli is blij dat Ajax Daniele Rugani eindelijk binnenboord heeft. De trainer van Ajax hoopt dat de huurling van Juventus de nodige ervaring en winnaarsmentaliteit naar Amsterdam brengt.

Farioli onthult in aanloop naar de Europa League play-offs tegen Jagiellonia Bialystok dat de onderhandelingen met Juventus lang duurden. "Zoals jullie weten gaat de markt voor ons iets langzamer dan we zouden willen", brengt Voetbal International verslag uit van de persconferentie. "Daniele kreeg veel aanbiedingen, maar bleef enthousiast om deel uit te maken van het Ajax-project."

De trainer van de Amsterdammers is verheugd met de komst van zijn landgenoot. "Daniele brengt ons ervaring en winnaarsmentaliteit. Hij is geen spectaculaire verdediger want hij tackelt niet enorm veel, maar hij is vooral erg slim." Volgens Farioli heeft Rugani 'het vermogen het spel te lezen' en is zijn positionering goed. "En hij brengt spirit. Hij wil, met veel nederigheid en verlangen, het team helpen. Dat is ook wat ik van hem eis."

Rugani hoeft donderdagavond overigens nog niet te rekenen op een basisplaats. "Hij gaat niet starten. Maar als het nodig is, kan hij misschien wat minuten maken."

Ajax huurt Rugani voor één seizoen van Juventus, maar heeft geen optie tot koop bedongen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!