PEC huurt Graves van Palermo

Huurling uit Italië moet defensie PEC leiden: 'Hij is betrouwbaar en leergierig'

21 augustus om 20:29
Laatste update: 21 augustus om 22:49

PEC Zwolle huurt Simon Graves voor één seizoen van Palermo FC. De Zwollenaren hebben tevens een optie tot koop bedongen voor de 25-jarige verdediger uit Denemarken.

"Ik heb veel goede verhalen gehoord over PEC Zwolle, onder andere van mijn goede vriend Nicolai Brock-Madsen, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Randers FC. De club heeft een spelopvatting die mij aanspreekt en bovendien besef ik me heel goed dat de Eredivisie een geweldige competitie is om me verder te ontwikkelen", laat Graves weten op de clubkanalen van PEC. 

Technisch directeur Gerry Hamstra is blij dat met Graves wat ervaring aan de defensie toegevoegd wordt. "Met zijn 25 jaar is Simon al behoorlijk ervaren. Het is dus fijn dat we een speler in die leeftijdscategorie kunnen toevoegen aan de selectie. Tevens heeft Simon laten zien een betrouwbare verdediger te zijn die leergierig is. We wensen Simon veel succes toe bij PEC Zwolle."

Graves moet de verdedigende zorgen van PEC, dat onder meer Ajax-huurling Tristan Gooijer met een zware knieblessure uit zag vallen, zien weg te nemen. De Zwollenaren begonnen met twee nederlagen aan het seizoen. De openingswedstrijd tegen FC Utrecht ging met 0-1 verloren, terwijl in eigen huis met ruime cijfers van Feyenoord werd verloren (1-5). 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!