Trainer Jagiellonia Bialystok blikt vooruit op Europa League-treffen met Ajax

Europa League-opponent onthult strijdplan tegen Ajax: 'Moeten onze kansen pakken'

21 augustus om 19:42

Adrian Siemieniec, trainer van Ajax-opponent Jagiellonia Bialystok, heeft de Amsterdammers gewaarschuwd voor diens speelstijl. Ajax neemt het donderdagavond in Polen tegen Jagiellonia op in de laatste voorronde van de Europa League.

"We zullen loeren op momenten dat we onze manier van spelen kunnen laten zien", begint Siemieniec voor de camera van ESPN. "Maar dan moeten we wel onze kansen pakken op de momenten dat we hoog druk zetten. Ajax zal dat ook doen. In de Poolse competitie krijg je aan de bal twee of drie seconden de tijd, maar tegen sterkere ploegen in Europa slechts een seconde."

Jagiellonia is volgens de oefenmeester een ploeg die waarde hecht aan vergelijkbare aspecten als Ajax. Hoog drukzetten op de helft van de tegenstander en met een hoge intensiteit en veel agressiviteit spelen staat hoog op het wensenlijstje van Siemieniec. "Dat willen we elke keer weer laten zien, maar dat zal niet de gehele wedstrijd mogelijk zijn", vertelt de oefenmeester.

Hij verwacht dan ook een lastig tweeluik met Ajax. "We spelen tegen een team met veel kwaliteit. Dus zullen we ook bereid moeten zijn om af te zien en compact te spelen."