Utrecht heeft Finnsson binnen

IJslands international Finnsson terug in Nederland: 'Voelt goed hier te zijn'

21 augustus om 19:18
Laatste update: 21 augustus om 19:45

FC Utrecht heeft Kolbeinn Finnsson vastgelegd. De international van IJsland heeft een contract van drie jaar getekend, met een optie tot nog een seizoen. De verdediger komt over van Lyngby BK uit Denemarken. 

"Het voelt heel goed om hier te zijn", laat Finnsson in een reactie op de clubkanalen van FC Utrecht weten. "Een paar weken geleden hoorde ik voor het eerst van de interesse van Utrecht. Vanaf dat moment was ik meteen enthousiast en de trainer Ron Jans ken ik nog een beetje van mijn tijd bij FC Groningen."

Finnsson verwacht dat hij goed past bij FC Utrecht. "Vanwege de speelstijl. Ik ben een speler die veel energie in de wedstrijd legt en hard werkt. Ik geef altijd 100% voor het team en kijk uit naar mijn tijd hier."

De carrière van Finnsson begon in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. In 2016 nam FC Groningen hem over van Fylkir. Na enkele jaren in de jeugdopleiding van De Trots van het Noorden maakte hij de overstap naar Brentford. Via het tweede elftal van Borussia Dortmund kwam hij in Denemarken terecht. Finnsson heeft 12 interlands voor IJsland achter zijn naam staan. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!