Jari de Busser vertrekt van Lommel naar Go Ahead Eagles

Go Ahead heeft nieuwe doelman om bijzondere reden binnen: contract tot 2027

21 augustus om 18:17
Laatste update: 21 augustus om 18:22

Jari de Busser is de nieuwe doelman van Go Ahead Eagles, zo maakt de club woensdag bekend. De 24-jarige Belg stond wegens financiële redenen voor een vertrek bij Lommel SK, waar hij doorgaans de eerste keuze was onder de lat.

Afgelopen weekend trad Lommel met slechts zes spelers op de bank aan tegen SK Beveren (2-1). In België is bekend dat enkele spelers niet in de selectie mochten verschijnen van de City Football Group, waarvan Lommel onderdeel is.

Er wordt gehoopt voor enkele spelers van Lommel een nieuwe uitdaging te vinden. De afwezige spelers, waaronder De Busser moeten geld opleveren, zij het door een verkoop óf door de marktwaarde tijdelijk op te krikken bij een hoger aangeschreven team.

Zo leek nummer één doelman én kapitein De Busser al even op weg naar de Eredivisie. Het Belang van Limburg onthulde eerder al dat de sluitpost zijn medische testen aflegde bij Go Ahead Eagles en de deal is nu helemaal rond. De Busser stond in totaal 64 keer onder de lat bij Lommel, waarin hij negentien keer zijn doel schoon hield.

In Deventer tekent hij een contract tot medio 2027. "Het niveau zal hoger zijn dan bij Lommel, dus ik moet me daar aan aanpassen en hoop hier veel te leren. Ze hebben mij in ieder geval heel hartelijk ontvangen", reageert de doelman op de clubsite.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!