Felix terug bij Chelsea

Witte rook uit Londen: Félix keert terug en ondertekent XXL-contract bij Chelsea

21 augustus om 14:03
Laatste update: 21 augustus om 22:38

João Felix is woensdagmiddag gepresenteerd door Chelsea. De Portugese aanvaller heeft zoals verwacht een megacontract van zeven (!) jaar getekend op Stamford Bridge.

De transfer van Félix naar Chelsea diende zich al even aan. "Ik ben heel blij dat ik terug ben bij Chelsea", vertelt Felix, doelend op zijn eerste periode in Londen. Dat was in het seizoen 2022/23, toen hij in twintig wedstrijden vier doelpunten maakte voor The Blues. "Ik vond mijn tijd geweldig hier, en ik had mijn vrienden en familie verteld dat ik graag ooit terug wilde keren in de Premier League."

Chelsea en Atlético doen geen uitspraken over de transfersom, maar volgens diverse media betalen de Engelsen maximaal 55 miljoen euro voor de rechtspoot. Félix is er in de Spaanse hoofdstad nooit echt in geslaagd om zijn enorme prijskaartje (127 miljoen euro) waar te maken. De 41-voudig international kwam onder trainer Diego Simeone tot 131 officiële duels. Daarin maakte hij 34 goals, en was hij achttien keer aangever. 

Felix is allerminst de eerste zomeraanwinst van Chelsea. De kooplustige club presenteerde eerder ook al namen als Omari Kellyman, Kiernan Dewsbury-Hall en Filip Jörgensen. De selectie bestaat inmiddels uit zo'n 35 spelers. Een groot deel daarvan moet voor het einde van de transferperiode nog vertrekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!