Myenty Abena vertrekt van Ferencváros naar Spartak Moskou

Opvallend: Spartak Moskou betaalt miljoenenbedrag voor voormalig FC Utrecht-talent

21 augustus om 15:50
Laatste update: 21 augustus om 22:43

Spartak Moskou heeft de komst van Myenty Abena (29) bevestigd. De Surinaams international komt over van het Ferencváros van Pascal Jansen en tekent voor twee jaar in de Russische hoofdstad. Met de transfer is een bedrag van ongeveer twee miljoen euro gemoeid.

Abena is geen onbekende in Nederland en inmiddels zeventienvoudig international van Suriname. De centrumverdediger komt uit de jeugd van FC Utrecht, alvorens hij via De Graafschap, Spartak Trnava en Slovan Bratislava bij Ferencváros belandde.

Na één succesvol seizoen in Hongarije heeft Abena gekozen voor een overstap naar Rusland. "Spartak is de grootste club van Rusland en is het vaakst kampioen geworden. Ik hoop dat we dit seizoen de elfde landstitel kunnen binnenslepen en volgend seizoen de twaalfde. De club verdient het zeker, met zijn ambities en capaciteiten. Spartak zou ieder jaar de beste van Rusland moeten zijn", reageert de verdediger op de clubsite.

De overstap van Abena kan niet los worden gezien van de trainer van de Russische grootmacht, Dejan Stankovic. De voormalig Champions League-winnaar stond afgelopen seizoen nog voor de groep bij Ferencváros, met wie hij kampioen werd. In het kielzog van Stankovic verkast ook Abena, die in Hongarije een belangrijke kracht was onder de oefenmeester, deze zomer naar Moskou.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Spartak Moscow (@fcsm_official)

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!