Ajax wil Lafont huren van Nantes

'Volgende hoofdstuk in Amsterdamse keeperssoap: Ajax klopt aan bij Ligue 1-club'

21 augustus om 12:15
Laatste update: 21 augustus om 22:29

Een nieuwe wending: Ajax heeft zich bij FC Nantes gemeld voor de Franse keeper Alban Lafont. Dat meldt Ouest-France. De Amsterdammers azen naar verluidt op een huurdeal, met een optie tot koop. 

De keepersontwikkelingen bij Ajax volgen elkaar in een rap tempo op. Eerder op de dag kwam naar buiten dat de Amsterdammers werken aan een huurdeal met sc Heerenveen. Andries Noppert moet naar de Johan Cruijff ArenA komen, terwijl Jay Gorter de omgekeerde weg moet bewandelen. Nu is duidelijk dat ook Lafont begeerd wordt. 

Ouest-France weet dat Alex Kroes en co. al bij de Ligue 1-club hebben aangeklopt om Lafont te huren. Er moet dan ook een optie tot koop worden opgenomen in de deal. Er is nog geen sprake van een akkoord tussen Ajax en Nantes, maar de Fransen hebben wel al een akkoord bereikt met de potentiële opvolger van Lafont. Mary Diaw gaat overgenomen worden van Clermont Foot.

Lafont, die bij Nantes nog een contract heeft tot medio 2027, is geen onbekende in Amsterdam. Sven Mislintat wilde de doelman vorige zomer al naar de Eredivisie halen als mogelijke opvolger van Gerónimo Rulli. In 2018 werd de keeper, die ook nog bij Fiorentina speelde, ook begeerd door PSV.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!