Milambo vertelt over Arne Slot bij Feyenoord

'Moest naar het kantoortje van Slot komen, na dat gesprek voelde ik me opgelucht'

21 augustus om 09:56

Antoni Milambo is Arne Slot dankbaar bij Feyenoord. De negentienjarige middenvelder kan zich één gesprek met de huidige manager van Liverpool nog goed herinneren, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Milambo is dit seizoen bezig aan zijn échte doorbraak bij Feyenoord. Dat gebeurt drie jaar nadat hij debuteerde in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Milambo moest dus enige tijd geduld hebben. Dat vond hij naar eigen zeggen niet altijd makkelijk. "Het was Arne Slot die me uiteindelijk bij zich riep. Ik moest naar zijn kantoortje komen, vond ik wel een beetje spannend. In dat kantoortje zaten vaak de belangrijkere spelers."

"Hij kan zo goed praten, hè. Hij legde uit dat voor mijn ontwikkeling spelen het belangrijkste is", gaat Milambo verder. "Als ik bij Feyenoord 1 alleen maar meetrain en op de bank zit, heb ik geen ritme, terwijl hij verzekerde mij op een dag nodig te hebben. Spelen is goed voor je benen, dus ga spelen, zei hij. En wees niet gefrustreerd. Na dat gesprek voelde ik me wel opgelucht, lichter. Hij heeft een plan met me, dacht ik. Dat bleek ook."

Milambo is dankbaar voor de kansen die hij onder Slot heeft gekregen. "Slot heeft me laten debuteren in de Eredivisie, de Conference League, de Europa League en de Champions League. Zoiets vergeet je nooit. Bovendien is hij een trainer van wie ik echt veel heb geleerd en dan vooral als het gaat om positionering in het veld, weten waar jij bent ten opzichte van de bal, je tegenstander en medespelers. Maar ook in het positie kiezen voor het doel ben ik veel beter geworden. En in het zoeken naar driehoekjes, hè, dat deden we heel vaak onder Arne. Alles wat ik heb geleerd, probeer ik nu mee te nemen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!